A sportolók edzés- és táplálkozási programjának összehangolása, valamint a táplálkozás szerepe a regenerációban voltak a február 7-i továbbképzés témái.
Kőrösi Éva, a Magyar Birkózó Szövetség dietetikusa, aki egyébként a Héraklész Program dietetikai tanácsadója is – kiváló, gyakorlatias előadást tartott a témáról. Az előadásából az edzők pontosan megérthették, milyen hatással van a helyes táplálkozás a versenyzők teljesítményére.
A helyes táplálkozást sok minden befolyásolja:
- a felkészülési időszak,
- a verseny, vagy mérkőzés időpontja,
- a sportolót ért egyéb környezeti hatások,
- a sportoló életkora,
- a terhelés jellege
- és a sportág sajátosságai is.
Ezek rendkívül összetetté teszik a sportolókkal foglalkozó dietetikusok munkáját. Rendkívül nagy szerepe van az étkezésnek az edzés- és versenyterhelés kipihenésében, a regenerációban. Külön foglalkozott az előadó a sérülés utáni rehabilitáció táplálkozási követelményeivel, a folyadékbevitellel az edzés és versenyzés során és az étrendkiegészítők alkalmazásával is.
/ Köpf Károly /