A sportolók edzés- és táplálkozási programjának összehangolása, valamint a táplálkozás szerepe a regenerációban voltak a február 7-i továbbképzés témái.

Kőrösi Éva, a Magyar Birkózó Szövetség dietetikusa, aki egyébként a Héraklész Program dietetikai tanácsadója is – kiváló, gyakorlatias előadást tartott a témáról. Az előadásából az edzők pontosan megérthették, milyen hatással van a helyes táplálkozás a versenyzők teljesítményére.

A helyes táplálkozást sok minden befolyásolja:

  • a felkészülési időszak,
  • a verseny, vagy mérkőzés időpontja,
  • a sportolót ért egyéb környezeti hatások,
  • a sportoló életkora,
  • a terhelés jellege
  • és a sportág sajátosságai is.

Ezek rendkívül összetetté teszik a sportolókkal foglalkozó dietetikusok munkáját. Rendkívül nagy szerepe van az étkezésnek az edzés- és versenyterhelés kipihenésében, a regenerációban. Külön foglalkozott az előadó a sérülés utáni rehabilitáció táplálkozási követelményeivel, a folyadékbevitellel az edzés és versenyzés során és az étrendkiegészítők alkalmazásával is.

/ Köpf Károly /